Raamcontract regio Kortrijk ziet er weer uitstekend uit!

14/03/2012     Algemeen nieuws en KPLO         4648     1

Het huidige ICT-raamcontract van de Regio Kortrijk loopt eind dit jaar af. Daarom is de stad Kortrijk volop bezig met de opstart van een nieuw contract voor de periode 2013-2017. Ook deze keer zullen heel wat steden, gemeenten, ocmw’s en intercommunales uit de regio Kortrijk zich inschrijven in dit ICT-raamcontract om zo beroep te kunnen doen op de fikse kortingen die zullen bedongen worden. Aan vorige editie namen 16 besturen deel. De omzet bedroeg ongeveer 15 miljoen euro. Het nieuwe contract wordt geraamd op 20 à 25 miljoen euro (inclusief btw).

Afgelopen vrijdag (09/03) was er in het stadhuis van Kortrijk een voorstelling van dit nieuwe raamcontract. Een dergelijk contract biedt heel wat voordelen, dit zijn de belangrijkste:

 • Besparing van tijd en geld
  • Er worden zeer scherpe prijzen bedongen voor ICT-materiaal en -diensten.
  • De uitgespaarde meerkost van een kleine tot middelgrote onderhandelingsprocedure bedraagt gemiddeld 1400 euro en de tijdswinst hierbij bedraagt minstens twee maanden.
 • Administratieve vereenvoudiging
  • Daarnaast laat een dergelijk contract toe om zonder gunningsprocedure bestellingen te plaatsen zoals de aankoop van enkele i-Pads, de installatie van een beamer in een lokaal, een klein cameraproject, het verbinden van 2 gebouwen met glasvezel, het herbekabelen van een telefoon/IT-kast, het uitvoeren van een dag IT-audit, plaatsen van infoschermen, aankoop van een backup/opslagsysteem, etc.
 • Andere voordelen
  • Het is mogelijk verschillende fabrikanten/merken te vergelijken en te laten concurreren.
  • Het is een contract op afroep. Men kan, voor gelijk welke loten, buiten dit contract te werken. Het is dus geen exclusiviteitscontract.
  • Men kan steeds beroep doen op de nieuwste technologieën.
  • Samenwerking en kennisuitwisseling tussen steden en gemeenten wordt makkelijker vermits men dezelfde producten en diensten gebruikt.

De voortrekkersrol die de stad Kortrijk hier op zich neemt, is een inspirerend voorbeeld voor andere grote Vlaamse steden. Voor meer informatie, contacteer Ann.Desauw@kortrijk.be.

Deel deze post:

Reacties (1)

 1. Guy Duportail @ 16/05/2012 09:40

  Dag,
  Dit lijkt mij ok zo een raamcontract, doch als leverancier van enkel vrije software (ubuntu) computers en ICT voel ik mij uitgesloten. Als bv een dienst graag enkele ubuntu computers zou willen, kan dit dan volgens zo een raamcontract geleverd worden?

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!