Het beeldbank-project is in de testfase beland

15/03/2012     Algemeen nieuws         3408     0

Meer dan 100 besturen en organisaties die als secundaire partners hun interesse voor het beeldbank-project toonden, wachten in spanning het resultaat af. De initiatief nemende steden Brugge, Gent, Kortrijk en Mechelen testen nu uitvoerig het systeem om binnen enkele weken online te kunnen gaan. De vier steden zullen via de pers de definitieve opstart bekendmaken. Het project heeft een zestal maanden vertraging opgelopen.

 De voordelen van deze intergemeentelijke samenwerking zijn onder andere:

  • door de schaalgrootte zijn er een aantal functionaliteiten en uitbreidingen mogelijk die niet zomaar binnen een geïsoleerd project betaalbaar zouden zijn. 
  • door verschillende besturen van verschillende grootte te betrekken uit de gemeentelijke sector wordt er een resultaat bekomen dat voor een brede waaier uit die sector bruikbaar is. Dit kunnen zowel kleinere gemeenten als kleinere suborganisaties van een gemeente of stad zijn.
  • De basis wordt gelegd voor een mogelijke uitwisselingsstandaard voor dit soort multimediabestanden tussen verschillende besturen en toepassingsdomeinen.

De beeldbank zorgt dus niet alleen voor een vlotte ontsluiting van audio-, visueel-, en beeldmateriaal op dienst- of projectniveau, maar zorgt er vooral voor dat het materiaal gemakkelijk kan worden uitgewisseld zowel met andere afdelingen zowel als extern naar de burger of derde partijen. Nieuwe technologieën zullen een versnelde metadatering en een geavanceerd zoeksysteem mogelijk maken.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!