Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

I-Points: digitale toeristische antennes in het straatbeeld van Kortrijk

15/03/2012

De stad Kortrijk plant een netwerk van toeristische informatiekiosken. Deze “I-Points” zijn attractieve en interactieve publieke computers met groot aanraakscherm. Ze krijgen een plaats op drukke plaatsen in de stad en in Kortrijk Xpo.

Het beheersplatform combineert verschillende externe databronnen en brengt die allemaal in één intuïtieve kaart op het scherm. Het voordeel van deze aanpak is dat behalve bij de opstart in principe geen extra redacteurswerk nodig is.

Gebruikte bronnen zijn op dit ogenblik de website van de stad en de databanken van Uit in Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen en een externe databank die Toerisme Kortrijk gratis kan gebruiken. Aansluitend volgt de koppeling met de lokale bedrijvengids.

De interactie met de bezoeker gebeurt via diverse startanimaties (in ontwikkeling) die aangestuurd worden via het beeld van 2 webcams of in een latere fase een Microsoft Kinect®. De animaties trekken de aandacht van de bezoeker op het medium en maken duidelijk dat het een interactief medium betreft.

Meer informatie over de I-Points kun je vinden op de website van Kortrijk en Fusebox.