Studiedag: (V)KBO zonder mythes

16/03/2012     Algemeen nieuws         3624     0

Hogeschool Gent, CORVE, V-ICT-OR en de VVSG organiseren op vrijdag 4 mei 2012 een studievoormiddag over de (Verrijkte) Kruispuntbank van Ondernemingen. We stellen het rapport 'Lokale besturen in een interbestuurlijk e-government. Casestudie van de KBO' voor (zie www.iscan.be).

Interbestuurlijke gegevensuitwisseling op basis van authentieke gegevensbronnen is de hoeksteen van het federale en Vlaamse e-gov - beleid. Tussen theorie en praktijk blijken evenwel obstakels te zitten. Waarom gebruiken een aantal lokale besturen de KBO niet of niet voldoende? Wat vinden lokale besturen die dat wel doen van de kwaliteit van de KBO? Waarom zet Vlaanderen een Verrijkte Kruispuntbank voor Ondernemingen op? Kunnen we in ons complex land tot betere samenwerking tussen de bestuursniveaus komen en wat is daarvoor nodig? Hoe kunnen lokale besturen beter gebruik maken van authentieke gegevensbronnen.

We presenteren het onderzoeksrapport en vervolgen met een aantal aanbevelingen. Eindigen doen we met de reacties van de federale en de Vlaamse overheid.

De studievoormiddag gaat door op de campus Schoonmeersen van de Hogeschool Gent (Voskenslaan 270, dicht bij het station). We starten om 9.30 uur en eindigen om 12 uur met een netwerkmoment en een lunch.

U kan gratis deelnemen maar moet wel vooraf inschrijven, door een mail te sturen naar iscan@hogent.be. U krijgt dan het definitieve programma en de praktische regelingen.

Meer inlichtingen: via iscan@hogent.be

Gerelateerde berichten: http://www.v-ict-or.be/nieuws/hogeschool-publiceert-onderzoeksrapport-over-de-v-kbo

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!