eID en Drupal voortaan beste vrienden

21/03/2012     Algemeen nieuws         4965     0

Wie de eID wil gebruiken op websites met Drupal, kan dat voortaan rechtstreeks zonder tussensoftware.

Fedict, de federale overheidsdienst voor ICT, heeft namelijk een nieuwe testversie van de Belgische eID Identity Provider (IDP) module voor Drupal 6 laten ontwikkelen. Hiermee moet de gebruiker niet langer de middleware zelf installeren, maar volstaat het als hij Java heeft.

Dit maakt de elektronische identiteitskaart een pak gebruiksvriendelijker op websites met Drupal. Ontwikkelaars kunnen de IDP-software downloaden en zelf laten draaien, of de testserver proberen. De modules vallen onder de openbron regeling, zodat iedereen ze gratis kan gebruiken. Voor vragen rond implementatie van deze module, kunt u bij de ontwikkelaars terecht.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!