Eén ICT-stem voor Vlaamse steden en gemeenten

30/03/2012     Algemeen nieuws en OSLO         4456     0

Hoog tijd om het versnipperde ict-beleid in de lokale besturen aan te pakken. Dat stellen de Vlaamse ict-organisatie voor lokale besturen V-ICT-OR, de Vlaamse coördinatiecel voor e-gov Corve, het Expertisecentrum van Gemeentesecretarissen ECG en de vereniging voor overheidscommunicatie Kortom in een gezamenlijk memorandum. 

"In het verleden zijn er bij de steden en gemeenten stelselmatig applicatie ontstaan en ontwikkeld. Maar nooit is er echt nagedacht over hoe die applicaties met elkaar kunnen praten. Dat zorgt voor versnippering en inefficiëntie", legt Eddy Van der Stock, voorzitter van V-ICT-OR uit. "We beseffen echter dat dat geen 'sexy' probleem is voor politici. Daarom hebben we met verschillende ambtenarenorganisaties voor het eerst - eindelijk - de koppen bij elkaar gestoken en nagedacht over hoe het anders kan. Uit die oefening is ons memorandum gekomen. Die biedt niet alleen een samenvatting van het probleem, maar ook een concrete aanpak." 

Lees dit artikel verder op Datanews. Daarnaast is hierover ook een bericht verschenen op website van Knack. Het memorandum zelf kun je hier nalezen.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!