Gemeente Kalmthout stelt eigen app voor

25/04/2012     Algemeen nieuws         4272     1

Op woensdag 25 april 2012 maakte de gemeente Kalmthout haar nieuwe huisstijl bekend. Tegelijkertijd werd de pas ontwikkelde app voorgesteld, natuurlijk volledig in deze nieuwe huisstijl. Hiermee zet de gemeente een nieuwe stap in de richting van modern bestuur.

Drie jaar geleden was Kalmthout als één van de eerste gemeenten aanwezig op facebook, vorig jaar zag de officiële twitteraccount het daglicht en vandaag stellen we trots onze eigen app voor. Ook hier nemen we opnieuw het voortouw. Met uitzondering van enkele centrum- en kuststeden, zijn er nog nauwelijks Vlaamse gemeente die een eigen app ontwikkelden. De structuur van de app is heel gebruiksvriendelijk. De hoofdmenu’s zijn: ‘ontdek’, ‘gemeente’, ‘nieuws’, ‘activiteiten’ en ‘iets te melden’.

Het menu ‘ontdek’, bevat hoofdzakelijk informatie voor de vele toeristen die onze mooie gemeente komen bezoeken. Ze vinden hier gemakkelijk de toeristische trekpleisters van onze gemeente zoals de Kalmthoutse Heide en de plantentuin Arboretum. Ze vinden er ook informatie over de musea, de fiets- en wandelmogelijkheden in deze groene omgeving en een overzicht van logies, restaurants, cafés en frituren. Voor de kinderen is er een mooi overzicht van de vele speelterreintjes en de sporters kunnen er terecht voor info over de vele sportvoorzieningen en evenementen.

Onder het menu ‘gemeente’ vinden inwoners de openingsuren van de meeste gemeentelijke diensten. Er is ook een directe link naar de gemeentelijke website en naar de facebook en twitter accounts van Kalmthout. Via de app kunnen de inwoners van Kalmthout heel eenvoudig meldingen doorsturen naar de gemeente. Een put in de weg, sluikstort, kapotte verkeersborden en ga zo maar door. Maak er een foto van met je smartphone, voeg er een woordje uitleg aan toe en verstuur dit alles naar de gemeente.

Tenslotte zijn er nog de menu’s nieuws en activiteiten. Hier vind je respectievelijk een overzicht van de actuele nieuwsberichten en alle toekomstige activiteiten uit de gemeente Kalmthout.

Kortom, de gratis Kalmthout app oogt mooi en is handig en overzichtelijk om te gebruiken. Voorlopig is er enkel een versie voor de iPhone. De Androidversie wordt eind mei 2012 verwacht.

Voor meer informatie: www.kalmthout.be/nieuwe-huisstijl

Deel deze post:

Reacties (1)

  1. Van Mingeroet Hans @ 27/04/2012 12:04

    Ziet er mooi uit, maar vraag me toch af wat het gekost heeft en of er genoeg meerwaarde is.

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!