Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kennisdag "Het nieuwe {samen}werken" - 14 juni

22/05/2012

Op donderdag 14 juni organiseert V-ICT-OR vzw een studiedag rond kennisdelen over de grenzen heen. Dit event kadert in het KPLO-project dat kennisdelen tussen lokale besturen aanmoedigt en faciliteert. Vandaar ook de rode draad: “Start met kennisdelen over de grenzen heen!”

In de voormiddag staan een aantal boeiende sprekers op het programma van het kaliber van Peter Crombecq (Algemeen directeur Digipolis), Jan Braeckman (directeur BIBNet) en Ingrid Van den Berghe (Administrateur-generaal NGI) die elk hun eigenzinnige visie over kennisdelen uit de doeken zullen doen. Deze sprekers worden afgewisseld met een aantal korte sketches van het bedrijfstheater 12Act. Sketches die het publiek op ludieke wijze laten stilstaan bij herkenbare situaties op het werk. De voorgestelde mix zal zorgen voor de nodige “swung” en staat garant voor een levendige kennisdag. De voorzitter van dit dagdeel is Peter De Decker, Gentenaar, Ingenieur en volksvertegenwoordiger voor N-VA. Verwacht je alleszins niet aan een klassieke PowerPoint in een stoffige zaal!

In de namiddag worden er 8 workshops georganiseerd waarin er dieper ingegaan wordt op de vele facetten van kennisdeling. Van “welke obstakels kennisdeling in de weg staan”, over “open kennis”, “getting things done” en “kwaliteitsmanagement”, tot hoe nieuwe media en de organisatiecultuur kunnen helpen bij kennisdeling. Voor elk wat wils!

Deze kennisdag word georganiseerd in het kader van het KPLO-project. De afgelopen vier jaar heeft dit project de grenzen afgetast van wat kennisdeling kan en vermag. KPLO staat voor Kennisplatform Lokale Overheden en is een samenwerkingsverband tussen V-ICT-OR, VVSG, ICMS en wordt gesubsidieerd door EFRO en het Agentschap Ondernemen. We hebben kennismanagement getest en gewogen, de band tussen offline en online kennisdeling verkend. We hebben meer dan 15 regionale kennissenkringen opgericht of verenigd. Als kennis delen de eerste vorm van samenwerken is, dan ziet de toekomst er goed uit en kunnen we wellicht meer en beter.”

Plaats en tijd

Datum: 14 juni, van 9u30 tot 17u00
Locatie: Living Tomorrow, Indringingsweg 1, 1800 Vilvoorde

Prijs

Gratis – voor ambtenaren en genodigden
200 Euro (exclusief btw) – voor bedrijven

Inschrijven? Het volledige programma? (vooraf inschrijven is verplicht)

Raadpleeg de webpagina: http://www.v-ict-or.be/events/4f4b46c7aa6d6349be000042.

Meer informatie over het KPLO-project

Neem een kijkje op deze webpagina: http://www.v-ict-or.be/kenniscentrum/kennisplatform.