Studiedag HisGIS – Erfgoedontsluiting – 22 juni

24/05/2012     Algemeen nieuws en GIS         3622     0

Op 22 juni zal in Sint-Niklaas de Studiedag “HisGIS – Erfgoedontsluiting 2020” plaatsvinden, dit is een studiedag omtrent Historische Georgrafische InformatieSystemen (HisGIS). Deze studiedag wordt georganiseerd door de Stad Sint-Niklaas, in samenwerking met o.a. V-ICT-OR vzw, SteM en NGI/Cartesius.

Uitgangspunt van deze studiedag is de (groeiende) nood bij erfgoedontsluiters (musea, bibliotheken, archieven) om digitale tools te gebruiken om een betere doorstroming van informatie te verkrijgen, beter verbanden te kunnen leggen, beleidsmatig “meer” te betekenen en info ter beschikking te kunnen stellen met een bepaalde economische meerwaarde (cultuurtoerisme, educatie – al dan niet in zeer schoolse context). Bij de huidige GIS toepassingen staat de stedenbouwkundige context normaal voorop maar met degelijke beheersinstrumenten kunnen nog veel meer informatielagen toegevoegd worden.

Deze studiedag wil een aantal problemen aankaarten en een multidisciplinaire samenwerking stimuleren om tot een optimale gebruiksvriendelijke en gelaagde HisGIS systematiek te komen met een veelheid aan gebruiksopties.

Om je in te schrijven of het programma te bekijken, klik hier.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!