Met ICT de crisis overwinnen ...

05/06/2012     Algemeen nieuws en ManageIT         3531     0

V-ICT-OR, de Vlaamse ICT Organisatie, gaat in samenwerking met zijn Nederlandse zustervereniging VIAG (Vereniging voor Informatieambtenaren in de gemeenten) de uitdaging aan om de knelpunten voor ICT implementaties in tijden van crisis bloot te leggen. In samenwerking met het Vlaamse Expertisecentrum voor Gemeentesecretarissen (ECG) en de Nederlandse Vereniging voor gemeentesecretarissen (VGS) wordt een gezamenlijk boekje voorbereid.

De eerste voorbereidingen starten op 14 juni in het Nederlandse Houten.

Het is de bedoeling om in de eerste editie vooral stil te staan bij de knelpunten die een gemiddelde Vlaamse en/of Nederlandse gemeente ervaart bij het implementeren van ICT in tijden van crisis. De vier organisaties willen hun bijdrage leveren aan de gemeenten om deze knelpunten naar een collectieve uitdaging om te buigen waarbij de inzet van ICT meer doelgericht wordt met de focus op resultaat.

Het is uiteraard de bedoeling om vanuit het algemeen beeld, ook te leren over de grenzen heen. Het hoeft geen duiding dat beide modellen als dusdanig verschillen qua opzet en regelgeving, dat hieruit eveneens een aantal informatieve conclusies uit zullen volgen.

De eerste editie zal voorgesteld worden op het Nederlandse internationale VIAG congres van 4 t.e.m. 6 november en voor Vlaanderen op het V-ICT-OR congres “Manage IT” op 6 december.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!