Intergemeentelijk GIS overleg gaat van start in de regio Roeselare-Tielt

18/06/2012     Algemeen nieuws, GIS en KPLO         3632     0

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en de Vlaamse ICT-organisatie (V-ICT-OR) zullen vanaf juni 2012 op regelmatige basis ‘Intergemeentelijk GIS-overleg’ organiseren voor alle gemeenten uit het WVI-werkingsgebied. Als eerste komen de 17 gemeenten van de regio Roeselare-Tielt aan de beurt. Het objectief is om 3 à 4 keer per jaar per regio een overleg te houden in kleine groep, met beperkte verplaatsingstijden en met een laagdrempelig karakter.

De druk van de Vlaamse overheid op de gemeenten om aan een aantal GIS-verplichtingen te voldoen neemt almaar toe. Voor veel gemeenten – groot en klein – is het een uitdaging om bij te blijven met de nieuwe decreten, procedures en technologieën. GRB, CRAB en recht van voorkoop zijn recente voorbeelden hiervan. Het Intergemeentelijk GIS-overleg wil daarom de krachten bundelen om deze uitdagingen samen te overwinnen. V-ICT-OR en WVI zullen, naast het organiseren van intergemeentelijk GIS-Overleg, in de nabije toekomst ook een permanent platform aanbieden waar GIS-verantwoordelijken van lokale besturen elkaar kunnen ontmoeten om kennis te delen.

Voor meer informatie over dit eerste intergemeentelijk GIS overleg, klik hier

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!