Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kalmthout ontwikkelt na iPhone app ook mobiele applicatie voor Android

02/07/2012
Kalmthout heeft een eigen app laten ontwikkelen. Dit is een digitale toepassing die je steeds op je smartphone kan raadplegen, een soort mini-website. De versie voor iPhone was al enkele weken geleden klaar, nu kan de app ook gratis geïnstalleerd worden op smartphones die met Android werken (vb. Samsung, HTC,...). Hiermee zet de gemeente een nieuwe stap in de richting van modern bestuur. Drie jaar geleden was Kalmthout als één van de eerste gemeenten aanwezig op facebook, vorig jaar zag de officiële twitteraccount het daglicht en vandaag stellen we trots onze eigen app voor. Ook hier nemen we het voortouw. Met uitzondering van enkele centrum- en kuststeden, zijn er nog nauwelijks Vlaamse gemeenten die een eigen app ontwikkelden.

De structuur van de app is heel gebruiksvriendelijk. Onderaan kan je kiezen tussen enkele icoontjes: Ontdek, Gemeente, iets te melden, nieuws en activiteiten.

Het icoontje ‘Ontdek’ is hoofdzakelijk ontworpen voor de vele toeristen die ons mooie dorpje komen bezoeken. Met behulp van deze toets kunnen ze gemakkelijk de toeristische trekpleisters van onze gemeente vinden. Voor de kinderen is er een mooi overzicht van de vele speelterreintjes en de sporters kunnen er terecht voor info over de vele sportvoorzieningen en evenementen.

Onder het menu ‘Gemeente’ vind je de gehele werking van het gemeentebestuur. Denk hierbij aan openingsuren, website en de sociale media. Het volgende menu heet ‘Iets te melden’. Dit menu is ontworpen voor de 18.123 inwoners van Kalmthout. Ze kunnen via deze app heel eenvoudig meldingen doorsturen naar de gemeente. Een put in de weg, sluikstort, kapotte verkeersborden en ga zo maar door. Je kan er een foto van maken met je smartphone en doorsturen naar het gemeentebestuur met een woordje uitleg via de toepassing in de app. Via gps kan je de locatie duidelijk aanduiden.

Tenslotte zijn er nog de menu’s ‘Nieuws’ en ‘Activiteiten’. Hier vind je respectievelijk een overzicht van de actuele nieuwsberichten en alle  toekomstige activiteiten uit de gemeente Kalmthout.

Kortom, de gratis Kalmthout app oogt mooi en is handig en overzichtelijk om te gebruiken. Er zijn twee versies, één voor iPhone en één voor Android. Je vindt de applicaties via  www.kalmthout.be/app.