Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

OSLO steeds breder gedragen bij overheden en softwareleveranciers

18/07/2012

Om burgers en bedrijven beter van dienst te zijn, moet de overheid op diverse niveaus streven naar de totstandkoming van een geïntegreerde elektronische dienstverlening aan burgers en bedrijven. De sleutel voor het verbeteren van de dienstverlening is het ontwikkelen van OSLO, dé datastandaard voor lokale besturen.

Dat meldt de OSLO stuurgroep. In de huidige inventarisatiefase is er een unieke dynamiek ontstaan tussen de lokale besturen, dienstenleveranciers en centrale overheden. De werkgroepen met onder andere CORVE (VKBO, IPDC), het team van de Digitale Bouwaanvraag, AGIV en Fedict tonen het belang van OSLO aan inzake de adoptie van authentieke gegevensbronnen binnen de processen van lokale overheden.


 

De lokale besturen worden vanuit de stuurgroep e-government vertegenwoordigt door: V-ICT-OR, ECG (Expertisecentrum van gemeentesecretarissen), KORTOM (vereniging voor overheids-communicatie), VVOS (Vlaamse Vereniging van OCMW-Secreterissen) en VLO (Vlaamse Lokale Ontvangers) en zorgt voor voldoende kritische massa voor het gebruik  en adoptie van OSLO.

Leveranciers

Softwareleveranciers spelen een belangrijke rol in de groeiende behoefte bij overheden aan kennis en instrumenten om open standaarden in de praktijk te brengen. Participerende dienstenleveranciers zijn bereid zijn om inzage te geven in hun datamodellen en deze af te stemmen op OSLO. 

OSLO is een cocreatie van Belgacom , CIPAL, Digipolis Gent, Digipolis Antwerpen, Fusebox, Infront, Remmicom, Schaubroeck, Kortrijk, V-ICT-OR, ECG, VVOS, VLO, OCMW-Secretarissen, Kortom, CORVE, IBBT Multimedia Labs en Hogeschool Gent.