V-ICT-OR lid van World Wide Web Consortium

02/10/2012     OSLO         2734     0

Het is u wellicht niet onbekend: het World Wide Web Consortium (W3C) creëert de Webstandaarden. Het W3C, een organisatie die zich onafhankelijk van verkooporganisaties opstelt, stimuleert interoperabiliteit door het ontwerpen en het bevorderen van open computertalen en protocollen om fragmentatie van de markt zoals die zich in het verleden voordeed, tegen te gaan

Via het project Open Standaarden voor Lokale Overheden (OSLO) wil V-ICT-OR vanuit de lokale besturen dé datastandaard ontwikkelen voor lokale besturen, die het mogelijk moet maken om gegevens uit te wisselen tussen de verschillende toepassingen.

Dit bereikt men, volgens het V-ICT-OR bestuur, via consensus met de industrie en het stimuleren van een open forum voor discussie. Het lidmaatschap van W3C heeft als objectief om de OSLO-standaard maximaal af te stemmen op webstandaarden en de resultaten van het wereldwijde onderzoek maximaal te hergebruiken.

Het OSLO-project is een consortium van toonaangevende spelers Belgacom, CIPAL, CORVE, Digipolis Gent, Digipolis Antwerpen, Fusebox, Infront, Kortrijk, Remmicom, Schaubroeck en IBBT-UGent-MMLab.

Meer informatie over OSLO kan je hier vinden.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!