V-ICT-OR en MOVI ICT: één kennisdelingsplatform

09/10/2012     Algemeen nieuws en KPLO         3851     0

De ICT-netwerken van de lokale overheden en de Vlaamse overheden slaan de handen in elkaar. V-ICT-OR en MOVI ICT zitten vanaf vandaag op hetzelfde kennisdelingsplatform: KPLO van V-ICT-OR wordt KPLO&VO van V-ICT-OR & MOVI-ICT. Ook zullen zij in de netwerkbijeenkomsten de contacten met elkaar aanhalen. Eddy Van der Stock, voorzitter van V-ICT-OR, komt als lid in de MOVI-ICT kerngroep. “Ik ben zeer blij dat onze samenwerking in deze richting evolueert. Onze community groeit, en dat juich ik graag toe!”, laat Eddy weten. Stilaan zal je ook verschillende domeingerichte portaalsites zien verschijnen, zoals deze voor de community van GIS ambtenaren (Alter Geo), maar ook security, innovatie, processen, enz ... krijgen een aparte toegang tot het collectieve kennisplatform.

De linkedin groep ‘the wonderful world of ICT in government’ krijgt meteen ook haar einde. De werking hierin loopt verder  in het samengestelde kennisplatform. Hiermee zetten de ICT-netwerken van de Vlaamse overheid en de lokale overheden een stap dichter naar elkaar met twee belangrijke doelen voor ogen: samen beter doen, en samen meer met minder doen.

“Als ambtenaren van de Vlaamse overheid en van de lokale overheden elkaar leren kennen, krijgen zij meer inzicht in de totale werking van de overheid, zoals ook de burgers en bedrijven die ervaren. Zorgen dat dus ook de ICT-functies een netwerk kunnen opbouwen dat buiten de grenzen van de ‘eigen’ overheidsdienst treedt, is cruciaal voor de efficiënte en effectieve overheid”, aldus Marijke Verhavert, medevoorzitter van Movi-ICT. Dany Dewulf, medevoorzitter MOVI ICT en medevoorzitter MOVI, voegt hier nog aan toe: “MOVI wil op alle vlakken de banden aanhalen met de lokale overheden, niet enkel binnen het ICT-domein. Deze stap is dus een bewuste keuze voor een grotere samenwerking op alle terreinen.”

Een aantal punten die beide netwerken alvast samen op de agenda willen zetten, zijn de samenwerking met ICT-dienstenleveranciers, ICT-veiligheid, open standaarden, en het operationaliseren van de Vlaamse ICT-Vereniging. 

 

meer over movinet

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!