Mechelen.be 2x genomineerd voor Agoria E-gov Awards

26/11/2012     Algemeen nieuws         3227     0

Technologiefederatie Agoria nomineerde Mechelen.be opnieuw voor de belangrijkste e-Gov Award van het land. De stadswebsite maakt zowel kans op een award in de categorie 'Innovatie' als in de hoofdcategorie 'Beste e-Gov project'. Lees het persartikel van 21 november 2012                                                                                                       

De meest bekroonde stadswebsite van België staat terug in de schijnwerpers. Technologiefederatie Agoria nomineerde Mechelen.be opnieuw voor de belangrijkste e-Gov Award van het land. De stadswebsite maakt zowel kans op een award in de categorie 'Innovatie' als in de hoofdcategorie 'Beste e-Gov project'. 6 december weten we of de stadswebsite de prijzen ook effectief wist te veroveren.

"Onze website met het Mechels loket van de toekomst staat te pronken tussen de 12 beste e-gov initiatieven van het land. De resultaten van ons toekomstgericht ICT-beleid zijn uitzonderlijk en deze nominaties zijn de absolute kroon op het werk", aldus schepen van ICT Kristl Strubbe.

Dankzij recente initiatieven als een usability re-focus, het webcamloket en de digitale stempel maakt Mechelen kans om de Agoria E-gov Award voor Innovatie in de wacht te slepen. In deze categorie zijn ook het Open Data Portaal van de Stad Gent en GIAM van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid & Fedict genomineerd.

Daarnaast is Mechelen ook genomineerd in de overkoepelende hoofdcategorie ‘Beste eGov Project’.

“Het digitale parcours van de stad oogt spectaculair. Mechelen.be won verscheidene awards en lanceerde enkele Vlaamse en zelfs wereldprimeurs. Maar vooral het gebruik en de return van deze initiatieven zijn belangrijk: de bezoekcijfers van de Mechelse websites gingen gemiddeld maal vier terwijl het aantal e-loket transacties verdrievoudigde. De digitale toekomst van de stad ziet er schitterend uit en de erkenning van Agoria is hiervan een bevestiging”, zegt schepen Kristl Strubbe.

 

Initiatiefnemer Agoria, de federatie van de technologische industrie, reikt de awards uit aan overheidsdiensten die beloftevolle e-gov-projecten realiseerden. Er is een award voor elk van de vier gebruikte evaluatiecriteria (gebruiksvriendelijkheid, rendabiliteit, innovativiteit en zin voor samenwerking). In totaal dingen 12 initiatieven mee voor de award.

Of Mechelen.be de awards ook echt in de wacht sleept, wordt tijdens een awarduitreiking en gala-avond op 6 december bekendgemaakt.

In 2010 won Mechelen.be al eens de Agoria-award in de categorie meest gebruiksvriendelijke e-gov project. En recent nog won de website voor de derde maal op rij een award op de dag van de digitale communicatie. Ook tijdens de Usability Awards op 7 november viel Mechelen twee maal in de prijzen. De stadswebsite won er de publieksprijs en de 2e prijs in de jury award.

Persinterviews: Kristl Strubbe(schepen van ICT) M 0486 22 68 57, Tom Andries (webmaster stad Mechelen) T 015 29 76 64

Persmateriaal: persbericht
Voor alle persafspraken en interviews kan u terecht bij Caroline Verschaeren | Persverantwoordelijke stad Mechelen: T +32 (0)15 29 75 68 - M +32 (0)476 54 06 78 – caroline.verschaeren@mechelen.be

 

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!