Wat je zelf doet, doe je soms beter...

26/11/2012     Algemeen nieuws         2976     0

Lees waarom Luc Blyaert, hoofdredacteur Datanews, ervoor pleit om ICT-vaardigheden én de kennis opnieuw in huis halen en waarom dit meer  ruimte creëert voor innovatie. (Persartikel DataNews 23/11/2012)

Als zoon van een ‘syndicalist’ luisterde ik uiteraard wel eens meer naar de vakbond. Al was ik het vaker oneens dan eens, maar ik leerde wel zogenaamde evidente zaken in vraag te stellen én naar oplossingen te zoeken. 


telraam datanews

De oefening van de vakbonden rond de besparingsronde op de personeelskosten van de Vlaamse Overheid is dan ook interessant. Het opnieuw binnen trekken van de ict-aanpak (insourcing) zou voor een besparing kunnen zorgen van bijna 16 miljoen per jaar. Op een contract van 7 jaar, dat vermoedelijk zal landen op zo’n 1 miljard euro tegen 2014, is dat in totaal een besparing van 10 procent. Sectororganisatie Agoria stond op z’n achterste poten en verdedigde de outsourcingsidee met als één van de argumenten dat de productiviteit in de privé groter is dan bij de overheid. Een betwistbare stelling: meten is weten, maar je moet wel weten wat je meet.

General Motors, dat destijds zijn it-afdeling verzelfstandigde (EDS, nu HP, samen met Belgacom de hoofdcontractant van het outsourcingscontract bij de Vlaamse Gemeenschap), heeft recent beslist om de volledige ict-behoeften opnieuw zelf in huis te halen. Het werft daarvoor 10.000 it-medewerkers aan, erg veel gewezen EDS-werknemers trouwens. Dat is geen taboe dat is een sine qua non. 

 

Meer informatie op de website van Datanews

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!