Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Anderlecht optimaliseert haar parkeerplan

29/11/2012

Mobiliteit is een van de grootste uitdagingen waar steden en gemeenten de komende jaren mee geconfronteerd worden. Een cruciaal onderdeel van een mobiliteitsbeleid is een parkeerplan. Maar het uitvoeren van zo’n parkeerplan is een omvangrijk en complex gegeven. Bij het innen van retributiebonnen bijvoorbeeld, komt heel wat administratieve opvolging kijken. En dat vergt efficiënte processen en een optimale inzet van mensen en middelen.

De gemeente Anderlecht doet daarom sinds juni 2012 beroep op bpost voor de administratieve follow-up van haar retributiebonnen.

Hoe het werkt

  • De leverancier van ERP-software levert de pda’s, handscanners en mobiele printers.
  • Met de software worden alle dossiers, bewonerskaarten, abonnementen en parkeerautomaten beheerd.
  • Een integratie met het print platform van bpost zorgt voor een snelle verzending en opvolging van de retributiebonnen
  • De externe data-uitwisseling met de DIV, financiële instellingen en partners voor gedwongen inning zit vervat in het proces.

Minder vaste kosten en een optimale cashflow

Hoe sneller een retributiebon bij de overtreder is, hoe sneller hij betaald wordt. Dankzij de integratie met het printplatform van bpost worden de bonnen gegroepeerd en op vaste tijdstippen gedrukt en verzonden. Aanmaningen vertrekken op tijd en de retours worden automatisch verwerkt.

ir Philip Krikilion, - Eerste Adviseur Gemeentebestuur van Anderlecht;

“Sinds de implementatie van de bpost oplossing voor het verwerken van onze retributiebonnen in juni 2011, zijn de werkingskosten verbonden aan het versturen van herinneringen substantieel gedaald. De tijd tussen het uitschrijven van de retributies en het versturen van betalingsherinneringen is gedaald met 25% en wij ontvangen meer betalingen binnen de overeengekomen termijn. Hierdoor verbeteren wij onze cashflow en versturen wij minder betalingsherinneringen.

Onze werknemers besparen kostbare tijd, waardoor we een grotere werkmassa opslorpen, kwalitatief gericht werken, onze dienstprestaties verbeteren ten opzichte van de belastingplichtige en de focus leggen op andere taken.

De gemoedsrust dat de verwerking volautomatisch en vlekkeloos zal verlopen is een niet te onderschatten element voor de werkkwaliteit van werknemers.”

Oplossingen met toegevoegde waarde voor Steden & Gemeenten

De ‘Electronic to Print’ oplossingen van bpost bieden een reële toegevoegde waarde voor een efficiënt en duurzaam beheer van alle uitgaande administratieve documentenstromen. Het proces is Emas en ISO 14001 gecertificeerd en voldoet het aan de strengste Europese normen inzake milieuzorg en duurzaamheid.

Voor meer info: mail naar lokalebesturen@bpost.be of breng ons een bezoek op Manage IT, 6 december a.s. in het Godshuis in Sint Laureins.

Voor meer info over het parkeerplan in de gemeente Anderlecht: www.anderlecht-parking.be

 

 parkeerplan