Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Stadswebsite Mechelen wint Agoria-award

07/12/2012

Persbericht 7/12/2012 Mechelen.be valt weer in de prijzen. De stadswebsite verzilverde op 6/12 tijdens een groots galabal in het Koloniënpaleis te Tervuren haar nominatie in de hoofdcategorie ‘Beste e-gov project van België’. De meest bekroonde website van het land ontvangt daarmee de ultieme erkenning.

Mechelen is het enige lokale bestuur dat in de prijzen viel en tevens de “grote winnaar van Agoria eGov-Awards. De jury was zeer lovend over de stadswebsite met haar unieke loket van de toekomst en bijzonder onder de indruk over de “unieke innovaties, grote gebruiksvriendelijkheid en de gedrevenheid van de afdeling ICT”. Ze omschreven Mechelens e-gov project als “het project der projecten”.

Zo maakt de invoer van de digitale stempel of Intellistamp een stadhuisbezoek voor enkele documenten volledig overbodig. Daarnaast maakt het loket van de toekomst gebruik van een uniek webcamloket waar burgers over bepaalde onderwerpen met hulp en advies worden bijgestaan.

Schepen van ICT Kristl Strubbe treedt de jury graag bij: “Dit is de kroon op het werk voor een constructief beleid met visionaire aanpak en een gecentraliseerde, resultaatgerichte web- en ICT aanpak. De stad Mechelen heeft niet de grootste ICT-dienst of budgetten maar wel de beste werking en daar zijn we fier op. Proficiat aan onze webmasters en ICT’ers, dit enthousiaste team is het beste dat een schepen zich kan wensen”.

Op www.mechelen.be vindt u het volledige persbericht en bijhorend persmateriaal. Voor persinterviews kan u terecht via onderstaande coördinaten.

Lees hier ook het persbericht van Agoria. 

Persinterviews: Kristl Strubbe (schepen van ICT) M 0486 22 68 57, Tom Andries (webmaster stad Mechelen) T 015 29 76 64

Persmateriaal: persbericht - persbericht Agoria - foto prijsuitreiking