V-ICT-OR zet in op informatiemanagement, -veiligheid en –kwaliteit.

08/01/2013     Algemeen nieuws         3041     0

Informatiemanagement in tijden van verandering... Steden en gemeenten kunnen hun taken maar naar behoren vervullen wanneer zowel de administratie als haar bestuurders over de benodigde informatie beschikken. Enkel dan kan een overheid een correct antwoord bieden in tijden van verandering. Enkel dan kan de overheid de rechten en belangen van haar burgers  en ondernemingen ondersteunen en beschermen.

Informatiemanagement is een proces dat er voor zorgt dat de informatiebehoeften die vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen van een lokaal bestuur ontstaan worden vertaald in informatievoorziening. Informatiemanagement professionaliseert de vraagkant van ICT. Het streven naar een gefundeerd informatiemanagement moet gebeuren op verschillende niveaus: beleid, technologie en cultuur. Bekijk het volledige document

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!