Opstart project “de generische gemeentelijke website van de toekomst”

09/01/2013     Algemeen nieuws         3426     3

Nieuwsflash: "Inschrijvingen zomerkamp 2013 kunnen vanaf 1 juni"

Een bekend proces in uw organisatie, maar heb je al eens stilgestaan hoe elke pion in dit verhaal dit proces ervaart? Ouders zetten reminders in hun agenda, kinderen kijken met grote ogen uit naar de vakantie en softwaretoepassingen of ouderwetse administratie registreren de inschrijving, klaar. Leuk als je er bij bent, minder leuk als je kind die zomer een alternatief moet zoeken omdat er ergens in dit proces iets misloopt, technisch of communicatief.

Dit is één voorbeeld van hoe een dienst aan burgers kan leiden tot verbetering. In het optimalisatieproces denken we aan koppelingen tussen informatiesystemen, het voeren van de communicatie rond het event en de nieuwe component: de conversatie starten tussen de verschillende actoren. Kinderen “praten” over het kamp via de sociale media, ouders aan de schoolpoort, interne medewerkers maken afspraken voor een vlotte verwerking, digitale processen zorgen voor de correcte registratie gebruikmakend van alle gegevens die al aanwezig zijn in de organisatie. Een utopie? Vandaag misschien wel, maar de bouwstenen voor morgen liggen klaar.

Met het project “de generische gemeentelijke website van de toekomst” wil V-ICT-OR een standaard ontwikkelen, die het voor burgers, ambtenaren, leveranciers en elke andere stakeholder makkelijker moet maken om processen te digitaliseren met behulp van het internet via websites en apps. Daarnaast zal er binnen dit project veel aandacht geschonken worden aan het omvormen van gemeentelijke communicatie naar conversatie. Door middel van een inventaris van bestaande oplossingen en het uittekenen van een concept zullen er een aantal tools ter beschikking gesteld worden.

Wil je meer weten?

Contactinfo: Bart Gysens - bart.gysens@v-ict-or.be - 0475 846956

Deel deze post:

Reacties (3)

 1. Frank Dierckx @ 10/01/2013 09:36

  Bart, veel succes met het project!
  Binnen Digipolis heb ik er al reclame voor gemaakt via onze Yammer...

  Groeten,

  Frank

 2. Bart Gysens @ 10/01/2013 09:49

  Nice, dank je wel Frank!

 3. Marc Vanockerhout @ 15/01/2013 13:19

  Prachtig initiatief. Als ik me niet vergis heeft de Overheid een tien jaar terug ook al een poging ondernomen, die een stille dood is gestorven.
  En als ik me niet vergis is in de Drupal gemeenschap al een dergelijk project namelijk http://openpublicapp.com/

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!