Welkom aan Bart Gysens, nieuwe V-ICT-OR-medewerker

09/01/2013     Algemeen nieuws         4062     3

Bart Gysens is 42 jaar en gepassioneerd door alles wat met (lokale) overheidscommunicatie te maken heeft. Van opleiding is hij regent en doordrenkt van IT. Bart is 13 jaar actief in de overheidssector, zij het aan de andere kant van de tafel als zaakvoerder van een webbedrijf.

Wat brengt je bij ons? 

Passie en volharding. Ik probeer, van nature uit, te zoeken naar synergie tussen verschillende partijen. Het veld van de overheidssector leent zich daar enorm voor, omdat er zoveel processen gelijkaardig verlopen en dus in standaarden kunnen vertaald worden. Zelf bouwde ik in 2000 mijn eerste CMS-systeem voor de stad Hasselt; dat wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt door heel wat steden en gemeenten. En daar zag ik nu net die standaard naar boven komen. Vanuit een bedrijf wordt het dan commercieel bekeken, maar vanuit een organisatie als deze kan je neutraal nadenken en mensen rond de tafel brengen.

Wat ga je voor ons doen?

Ik ga samen met alle stakeholders een standaard uitrollen die een rode draad moet worden doorheen de gemeentelijke websites en apps. De deelnemers van dit project zullen uiteindelijk een aantal tools ter beschikking krijgen om zelf projecten te verwezenlijken. Zo zullen er bvb. een lastenboek zijn en een inventarisatie van bestaande toepassingen. Maar mijn grootste uitdaging is de gemeentelijke communicatie stapsgewijs helpen omvormen tot een conversatie. Daarvoor heb je niet alleen de nodige technologie nodig, maar ook een heel bewustwordingsproces. Er is nog werk aan dus.

Wanneer ben je geslaagd in je missie?

Heel eenvoudig. Als ik als burger meer de online tools van de gemeente zal gebruiken. Als ik als ambtenaar efficiënter kan werken met de online tools. Als ik als leverancier betere online tools kan realiseren. En als ik als projectleider telkens lachende gezichten aan de tafel heb zitten. Voor welke reden dan ook.

Deel deze post:

Reacties (3)

  1. Eddy Van der Stock @ 09/01/2013 12:18

    Welkom in de club Bart! Wij zijn er van overtuigd dat met jou in ons team de missie zal slagen ...

  2. Marc van Daele @ 09/01/2013 12:33

    Welcome back Bart! Maak er iets moois van.

  3. Bart Gysens @ 10/01/2013 18:57

    Dank jullie wel!

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!