Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Bruggenbouwer in het e-government landschap

22/01/2013

De stuurgroep lokaal e-government is een overkoepelende stuurgroep die bestaat uit een vertegenwoordiging van lokale besturen en de Vlaamse Overheid.

De stuurgroep vormt de brug tussen de e-governmentinitiatieven en het managment-team van lokale overheden. De lokale besturen worden vertegenwoordigd door: V-ICT-OR, ECG (Expertisecentrum van gemeentesecretarissen), KORTOM (vereniging voor overheids-communicatie), VVOS (Vlaamse Vereniging van OCMW-Secretarissen) en VLO (Vlaamse Lokale Ontvangers). De Vlaamse Overheid door CORVE en AGIV.

Op 23/1/2013 buigt de stuurgroep zich over de digitale bouwaanvraag en de digitale stedenbouwkundige informatie. Naast een een stand van zaken door Paul Van Lindt (projectleider DBA) volgt een gesprek over de impact voor lokale besturen en hoe we ons best voorbereiden.

 

Daarna zoomt de stuurgroep in op e-Procurement, het elektronisch laten verlopen van de processen en transacties in verband met overheidsopdrachten. Na een een overzicht van de voordelen voor lokale besturen door Johan Van Steelandt (jurist en projectleider e-tendering, afdeling Overheidsopdrachten) evalueren de vertegenwoordigers van lokale besturen wat de mogelijke horden zijn die een brede adoptie van e-procurement en de integratie in de processen van de lokale besturen verhinderen. We sluiten de stuurgroep af met de voorstelling van het project “WASCO”, de blauwdruk van de generische gemeentelijke website van de toekomst.