WASCO - Webs & Apps voor de converserende overheid

23/01/2013     OSLO         3382     0

Tijden veranderen, ook voor de overheid. Het beeld van grijze kantoren met groen meubilair is gelukkig enkel nog een vage herinnering. De computer heeft zijn intrede gedaan en werd in de tussentijd verbonden via het Internet. We leerden een nieuwe term kennen: ‘online’.

Vandaag zijn er weer heel wat nieuwe termen bijgekomen: mobile, social media, Smart-devices, tablets, … noem maar op. Ook de (lokale) overheden moeten mee in deze digitale revolutie.

Het WASCO-project wil daar een sturende factor in worden. Door middel van een concrete aanpak met een goed onderbouwde theoretische basis, willen wij als Vlaamse ICT Organisatie een pakket samenstellen dat in het dagelijkse werken van de diensten kan worden opgenomen. Het uitschrijven van een concept met functionele analyse en de ontwikkeling van templates voor een generische website en app zullen als resultaat naar voren komen.

Om een beroep te kunnen doen op een goede, éénvormige doorstroom van gegevens binnen de organisatie bouwen we verder op de resultaten die vandaag uit het project OSLO voortvloeien.

Een concreet voorbeeld...

Lees meer over WASCO

Informatievergadering op 6 februari

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!