Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Is je site klaar voor IPv6?

06/02/2013

Het internet maakt al sinds jaar en dag gebruik van het protocol IPv4, waarbij elk toestel een IP-nummer toegewezen krijgt. De beschikbare nummers zijn echter bijna allemaal toegewezen, terwijl het internetgebruik nog steeds toeneemt. Om dit probleem op te lossen - en om enkele technische verbeteringen aan te brengen - werd IPv6 bedacht, een protocol dat onder andere door giganten als Microsoft en Google ondersteund wordt.

IPv6

 

Helaas zijn IPv4 en IPv6 niet zomaar inwisselbaar, waardoor beide versies nog jaren naast elkaar gebruikt zullen worden. Toch is het belangrijk om uw organisatie nu al voor te bereiden op de komst van IPv6, zo vermijd je onverwachte kosten achteraf. Het is zeker niet nodig om meteen de hele netwerkomgeving te vervangen: ga hierbij stap per stap te werk, en geef voorrang aan de diensten die je online aanbiedt aan klanten, of die je zelf via het web afneemt van leveranciers.  

 

 

 

 

Informeer dus bij uw leverancier of uw website en de daaraan gekoppelde modules voor webstatistieken, online betalingen... al klaar zijn voor IPv6 en vraag naar de plannen van je internetprovider. 

Vergeet echter niet om ook uw beveiligingsapparatuur en -software (zoals firewalls) te laten controleren.

Bijkomende informatie is te vinden in de IPv6-nieuwsbrief van Fedict