Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kick-off project “WASCO”

07/02/2013

Op 6 februari lanceerde de Vlaamse ICT Organisatie haar allernieuwste project “WASCO”, wat staat voor “Webs & Apps Standaarden voor de Converserende Overheid”.

Het project zal in de komende maanden een blauwdruk neerzetten die gemeenten kunnen gebruiken voor het vernieuwen van hun gemeentelijke website en mobiele applicaties. Deze blauwdruk zal het potentieel meedragen om als standaard te fungeren voor kleine deelprojecten of het gehele pakket. Concreet zal er in eerste fase een inventarisatie gebeuren van de behoeften en bestaande oplossingen. Daarna zal men in werkgroepen nadenken over vernieuwende concepten die we daaarna vertalen in een theoretisch model, van idee tot mockup en functionele analyse. Deze twee fases zullen we dan omzetten in een lastenboek-generator, waar de input zowel vanuit de werkgroepen als de leveranciers primordiaal zullen zijn. 

wasco

Kortom, alle stakeholders (overheid, leveranciers, academici en burgers) zullen hun stem kunnen laten horen bij het uittekenen van de gemeente van de toekomst. De laatste fase is het ontwikkelen van een platform voor de Vlaamse Virtuele Gemeente (VlaVirGem); de 309e gemeente die in het najaar van 2013 vorm zal krijgen.

Dat er veel interesse in het project is werd dan ook snel duidelijk. Een groep van 40 overheden, bedrijven en belanghebbende organisaties luisterde aandachtig naar de plannen van dit project.

 

Om de uitwerking van het project mogelijk te maken werd ook het WASCO Consortium voorgesteld; leden van deze stuurgroep zullen samen met ons bepalen hoe het traject verloopt, welke gesprekken we initiëren en hoe we tot het uiteindelijke resultaat komen.

Contactinfo: Bart Gysens - bart.gysens@v-ict-or.be - 0475 846956