Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Samen innoveren om meer te bereiken in de publieke sector #3xI

17/02/2013

Op 31 januari gaven 17 innovatieve overheidsdienstverleners de aftrap van een Open-innovatietraject.

"Door innovatieve partnerschappen aan te gaan met andere bedrijven creeëren de 3xI-bedrijven een meerwaarde voor de publieke sector. De deelnemende ondernemingen vinden zichzelf opnieuw uit door gebruik te maken van complementaire technologieën of door hun domeinkennis te combineren", aldus Raf Buyle projectleider 3xI.

In deze fase wensen we in te zetten op een verdere cultuurverandering waarbij private ondernemingen samenwerken bij de realisatie van oplossingen voor lokale besturen. De voordelen van deze doorgedreven integratie zijn: meer focus en schaalvoordelen voor ondernemingen, kostenbesparing bij lokale besturen en een meer geïntegreerde elektronische dienstverlening aan burgers en bedrijven.

Inspelen op actuele uitdagingen

Door samen te werken zijn bedrijven in staat om met bestaande producten en technologieën nieuwe oplossingen aan te bieden binnen de publieke sector. V-ICT-OR slaat de brug tussen de innovatieve partners en de lokale besturen. Dit laat toe dat 3xI-bedrijven nieuwe ideeën in een vroeg stadium kunnen toetsen aan de markt.

 

Open-Innovatie - meteen op kruissnelheid...

17 bedrijven stelden meteen hun speerpuntproduct voor en gaven aan waar er ruimte was voor innovatie. Daarna werden alle gasten op een vriendelijke doch dringende wijze werd verzocht hun plaats aan tafel te verlaten voor een paar rondjes speed dating, de stoel waarop ze plaatsnamen bepaalde de gesprekspartners. Het ijs was hierdoor snel gebroken.

Daarna werden er meteen een 3-tal innovatievoorstellen toegelicht. 

Het Business Intelligence Competence Center (Thomas More hogeschool), academische partner in het 3xI project, deed een oproep naar de 3xI bedrijven om in te stappen op een innovatietraject m.b.t. beleidinformatie.

ESRI BeLux sloeg meteen de brug tussen de geografische informatiesystemen en Microsoft CRM. Aan de hand van praktijkvoorbeelden werden meteen de voordelen van deze doorgedreven integratie tussen GIS en CRM duidelijk.

Dat integratie niet enkel uit bits-en-bytes hoeft te bestaan maakten Check Point en ESCALA meteen duidelijk, samen zullen ze een praktijkgerichte opleiding m.b.t. Security Audits ontwikkelen.

Planning

In de periode van januari tot augustus 2013 zal 3xI samenwerkingsverbanden stimuleren, inhoudelijk ondersteunen en goede voorbeelden actief promoten. Daarnaast zal het bedrijvenconsortium in samenwerking met lokale besturen een opleidingsdag organiseren voor de 3xI-partnerbedrijven dat hen zal toelaten om nog beter in te spelen op de noden en verwachtingen van lokale besturen.

meer info? contacteer Raf Buyle - (raf punt buyle at v-ict-or punt be)


Innovatieve bedrijven en organisaties die deelnamen aan het overleg

AGIV, BiCC, BPost, Check Point, CIPAL, Couderé, Dell, Eguilla, ESRI Brelux, Escala, IT1, ORBIT GT, Remmicom, Sait Zenitel, Schaubroeck, SIGGIS,  Smartdoc, Telenet, Vanden Broele, Deloitte.

 

 

Presentatie 

presentatie downloaden