Een Wikipedia voor de Digitale Lokale Overheid

21/03/2013     Algemeen nieuws en KPLO         3498     0

Ben je op zoek naar een overzicht van het marktaanbod aan applicaties & leveranciers om een nieuw bestek op te zetten? Wil je weten welke applicaties andere gemeenten al dan niet gebruiken om zo ervaringen en kennis uit te wisselen? Twijfel je nog bij de keuze en wil je de scores zien die andere gemeenten gaven? Dat is wat de Catalogi voor Digitale Lokale Overheid je bieden. Ze vormen een transparante databank over het gebruik van overheidstoepassingen, leveranciers en projecten. Leden van V-ICT-OR (én medewerkers bij een lokaal bestuur) hebben via de community site toegang tot deze catalogi. Zo krijg je een zicht op welke gemeenten en steden welke leveranciers en applicaties gebruiken. De databank wordt gevoed door de gemeenten en steden zelf, noem het maar het Wikipedia-principe. Je vult zelf aan en geeft zelf een score. Ondertussen zijn er al meer dan 35 productfiches. Daarnaast kan je ook belangrijke projecten ingeven zodat ook andere gemeenten weten waarmee men bezig is. 

Meer informatie: community site  CDLO

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!