#bizlocator: een slimme brug tussen ondernemers, lokale besturen en vastgoedprofessionals

03/04/2013     OSLO         5224     0

ORIS, V-ICT-OR, CIB-Vlaanderen en Agentschap Ondernemen  slaan de handen in elkaar om de dienstverlening door lokale besturen aan ondernemers te verbeteren.

Bizlocator wordt een nieuw instrument dat de op de markt aangeboden bedrijfspanden, zal centraliseren. Een dergelijk instrument biedt het lokaal bestuur een essentieel overzicht van wat op de markt beschikbaar is.

Dit aanbod kan op termijn op de websites van lokale besturen ontsloten worden. Het ontbreken van een dergelijk instrument zorgt er vandaag voor dat lokale besturen er vandaag niet op voorzien zijn om ondernemers weg te wijzen in de zoektocht naar een nieuwe passende bedrijfslocatie.

Vanuit de beoogde dialoog tussen ondernemers en lokale besturen wensen we een beter inzicht te krijgen omtrent de vraag bij ondernemers naar bedrijfsruimte. Hiervoor zal Bizlocator de nodige voorzieningen bevatten. Beleidsmatig bemoeilijkt dit gebrek aan informatie over wat beschikbaar is en wat gevraagd wordt een goede besluitvorming binnen de ruimtelijke ordening, economie en werkgelegenheid. Het project wordt zodanig opgezet dat de bedrijfspanden als Open Data ter beschikking gesteld worden.

Om het gebruik door vastgoedmakelaars en lokale besturen te stimuleren worden CIB-Vlaanderen en V-ICT-OR als actieve partners in het project betrokken. Beide partijen hebben meer dan voldoende concrete ervaring binnen hun respectievelijke doelgroep om voor de disseminatie van het project te zorgen.

Intercommunale Leiedal, Intercommunale wvi, Sint-Niklaas, Lokeren, Wetteren, VOKA en Unizo zetten hun schouders mee onder de klankbordgroep. Het project loopt over drie jaar: 2013-2014-2015, de pilootgemeenten gaan in 2014 van start.

 

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!