AGIV wint Geospatial World Policy Award 2013 met Centraal Referentie Adressenbestand

16/05/2013     Algemeen nieuws en GIS         3851     0

Het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen ontving op 15/5 de Geospatial World Policy Award voor het CRAB Adressenbestand. Het acroniem ‘CRAB’ staat voor ‘Centraal Referentieadressenbestand’. Het gaat over een bestand met huisnummers en straatnamen, maar wat het CRAB werkelijk bijzonder maakt is dat het ook de positie van deze adressen, de zogeheten adresposities, bevat. Van elk van de ruim 2,5 miljoen huisnummers in Vlaanderen wordt in het CRAB een xy-coördinaat opgeslagen. 

Het CRAB-project zet in op: 
• één generiek bruikbare standaard op het vlak van definitie en codering tot stand te brengen; 
• één correct en actueel bestand met alle volledige adressen voor Vlaanderen aan te maken; 
• informatie over de geografische ligging van adressen te integreren (adresposities). 

Het Geospatial World Forum 2013 vindt plaats van 13 tot 16 mei in Rotterdam. Het Forum wordt georganiseerd door Geospatial Media, Communications Pvt Ltd.. Geospatial World Forum is een platform voor belanghebbende partijen in de 'geo-informatiegemeenschap' van beleidsmakers, producenten tot eindgebruikers van ruimtelijke informatie.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!