CERT.be lanceert Safeonweb.be: website met informatie over online beveiliging

22/05/2013     Security         2059     0

CERT.be, het federale cyber emergency team, lanceert opo 21/5 Safeonweb.be. Deze nieuwe website wil Belgische burgers op een snelle en correcte manier informeren en adviseren over cybersecurity, grote actuele digitale dreigingen en online veiligheid.

Uit de resultaten van een recent onderzoek van CERT.be bij 2.000 Belgische internetgebruikers tussen 16 en 70 jaar bleek namelijk dat bij zowat de helft van de internetgebruikers (49,15%) de bezorgdheid over online veiligheid groot tot zeer groot is.

cert70% van de respondenten vroeg ook een actievere rol van de overheid in het informeren over (nieuwe) internetgevaren. Daarnaast gaf 50% van de ondervraagden aan nood te hebben aan een centrale website met duidelijke objectieve informatie over internetbedreigingen.

De lancering van Safeonweb.be is een duidelijk antwoord op die vraag naar onafhankelijke en correcte informatie over online veiligheid. De website moet dé referentie worden voor iedereen die met dringende of minder dringende vragen zit rond dit onderwerp.

“Safeonweb.be wordt de plek waar we alle informatie over online beveiliging zullen verzamelen,” zegt Christian Van Heurck, coördinator van CERT.be. “We kunnen er de Belgische burger snel informeren over de grootste actuele dreigingen. Daarnaast willen we achtergrondinformatie aanbieden, advies verstrekken en tips geven over acties die zij zelf kunnen ondernemen.”

“Voor veel computergebruikers is het namelijk niet altijd duidelijk wat de impact van bepaalde dreigingen is”, aldus Van Heurck. “Met deze website willen we hen helpen om zich beter te beveiligen tegen digitale dreigingen.”

Safeonweb.be wordt aangestuurd door CERT.be, dat uitgebaat wordt door Belnet, het Belgisch onderzoeksnetwerk en gefinancierd door Fedict. Het platform zal ook worden ondersteund via Facebook en Twitter.

***

Over CERT.be:
CERT.be is het federale cyber emergency team, uitgebaat door Belnet, het Belgisch nationaal onderzoeksnetwerk, in opdracht van Fedict.

CERT.be werkt binnen een wereldwijd netwerk van cyberbeveiligingsexperten en pakt beveiligingsproblemen op het internet aan door middel van coördinatie, verspreiding van informatie en sensibilisering.

ICT-professionals kunnen kosteloos en in alle confidentialiteit bij CERT.be terecht om cyberincidenten (hacken van gegevens en netwerkinfrastructuur, phishing, cyberaanvallen…) te melden. CERT.be geeft advies om het incident zo snel mogelijk aan te pakken en coördineert met alle betrokken bedrijven of organisaties. Voor burgers en bedrijven zorgt CERT.be ook voor adviezen om veilig van het internet gebruik te maken. Bedrijven kunnen terecht op www.cert.be, burgers informeert CERT.be via de aparte website www.safeonweb.be

Meer info

Perscontact:

Jeroen Gobin
Press Officer
+32 2 790 33 87
press@belnet.be

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!