AppLap - Aan de slag met Open Data uit Kortrijk - 27/6

29/05/2013     Algemeen nieuws en Open Data         3326     0

De stad Kortrijk zal op heel korte termijn naar buiten komen met de eerste 'Open Data' sets. In eerste instantie zal de Stad Kortrijk demografische gegevens aanreiken, maar ook gegevens rond studentenkamers en bedrijvengids, gegevens rond parkeerbeleid via Parko,... De publicatie van die gegevens zal gebeuren met technische ondersteuning van de intercommunale Leiedal. En samen met de Hogeschool West-Vlaanderen, afdeling NMCT willen we er voor zorgen dat creatievelingen meteen aan de slag gaan met deze datasets tijdens de week van het ontwerpen.

AppLab

Een hackathon, appathon of codefest is een event waar software developers en designers in kleine teams aan een bepaalde applicatie werken. Meestal is dit een app voor smartphones of tablets of een webapp die in een browser draait. Tijdens De Week Van Het Ontwerpen wordt ook een code fest georganiseerd onder de naam AppLab.

De bedoeling van AppLab is echter niet om op het einde van de dag enkele afgewerkte producten te kunnen voorstellen. Het is vooral de bedoeling om in groep inspiratie op de doen en nieuwe concepten te laten rijpen. Deze kunnen dan later uitgewerkt en gelanceerd worden zodat alle eindgebruikers er kunnen van genieten.

AppLab wordt georganiseerd door de opleiding New Media & Communication Technology (NMCT) aan de Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST) in samenwerking met stad Kortrijk. De onderwerpen voor AppLab gaan dan ook allemaal over de Stad Kortrijk.

De deelnemers kunnen natuurlijk ook hun eigen onderwerp kiezen. De enige voorwaarde om in aanmerking te komen voor een prijs is dat het onderwerp iets met de Stad Kortrijk te maken heeft.

Lees meer en schrijf in

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!