Open Standaarden Lokale Overheden beschikbaar!

03/06/2013     Algemeen nieuws, Informatieveiligheid, Midoffice, OSLO, Open Data en VlaVirGem         5100     0

Lokale besturen staan voor gigantische uitdagingen: een betere dienstverlening realiseren en anderzijds ook bezuinigen. Een groot struikelblok hierbij is de versnippering van informatie, zowel tussen verschillende overheden als binnen de eigen lokale overheid zelf. Om die betere dienstverlening te kunnen realiseren, hebben medewerkers behoefte aan een geïntegreerde werkomgeving. Al die verschillende systemen waartussen ze vandaag nog moeten wisselen, staat dat voorlopig nog in de weg. Beleidsmakers zijn op zoek naar informatie om beleidsbeslissingen te ondersteunen.

Op 31 mei lanceerden de lokale besturen de datastandaard m.b.t. het hergebruik van contactinformatie, lokalisatie en dienstverlening bij lokale besturen. Deze semantische data standaard ‘OSLO’ laat besturen toe om gegevens van een andere dienst of toepassing te interpreteren en de informatie direct te kunnen hergebruiken.

De OSLO standaard is beschikbaar via het platform van de EU Commissie: http://purl.org/oslo/ 

Lees hier het artikel van de Europese commissie

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!