Eerste Implementaties IPDC beschikbaar!

13/06/2013     Algemeen nieuws en IPDC         3830     0

De eerste implementaties van IPDC (producten- en dienstencatalogus) zijn beschikbaar. In de IPDC vind je een overzicht van de dienstverlening van federale, Vlaamse, provinciale en lokale overheden in één oogwenk. Zo helpt de productencatalogus besturen om burgers, ondernemingen en organisaties goed te informeren.
Lees hier hoe Stekene en Knokke-Heist tewerk gingen:
De productencatalogus van Cevi/Logins, beter bekend als de Lokale Producten- en DienstenCataloog (LPDC), is volledig operationeel, inclusief de koppeling naar de interbestuurlijke producten en dienstencatalogus (IPDC) die nu sinds enkele dagen ook beschikbaar is. Met deze oplossing biedt Cevi u een toepassing voor een vereenvoudigd beheer van alle producten en diensten die u aflevert aan burgers, bedrijven en verenigingen.

In deze webtoepassing beschrijft u alle producten en diensten die u als bestuur aflevert of waarvoor uw burgers, bedrijven en verenigingen u contacteren. U voert het beheer uit in de LPDC en nadien gebruikt u de gegevens in uw website, aan de balie of in de backoffice. Cevi biedt hier een unieke oplossing waarmee u de gegevens centraal beheert en ze maximaal gebruikt in andere toepassingen dankzij de webservices. Stekene en Knokke-Heist gebruiken de LPDC als centrale bron die de website voedt (zie www.stekene.be en www.knokke-heist.be) en die uniforme productinformatie aan de balie aflevert.

Bovendien moet u dankzij de koppeling met de IPDC (http://productencatalogus.vlaanderen.be/) niet alle producten zelf opbouwen. In deze centrale toepassing worden namelijk voor de diverse producten en diensten generieke beschrijvingen gemaakt en up-to-date gehouden. Dit gebeurt door Corve in samenwerking met een aantal partners (zie http://www.corve.be/projecten/lokaal/IPDC/index.php). Deze generieke beschrijvingen uit de IPDC trekt u dan in de LPDC binnen waarop u dan uw specifieke aanvullingen of verbeteringen kunt aanbrengen indien gewenst.
Aanpassingen aan de generieke beschrijvingen door bijvoorbeeld wetswijzigingen zullen dankzij de webservices automatisch de productbeschrijvingen in de LPDC updaten. Als het product dan bijvoorbeeld ook ontsloten is via de website, zal ook uw website automatisch up-to-date zijn!

De LPDC biedt u de ideale oplossing voor het beheer van al uw producten en diensten binnen uw bestuur (gemeente en OCMW). Dit kan op een dienst-overkoepelende manier met maximaal hergebruik van de gegevens.

Deze oplossing maakt deel uit van een volledig midoffice productengamma. Als u graag een demo krijgt van dit product of meer informatie wenst over het midoffice-aanbod kunt u zich altijd richten tot domein midoffice, midoffice@cevi.be of via 09 264 07 01.

http://productencatalogus.vlaanderen.be

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!