Wettelijke verplichtingen GIS in kaart gebracht

20/06/2013     Algemeen nieuws en GIS         3323     0

Een nieuwe legislatuur geeft steeds een boost aan nieuwe beleidsplannen. Ook rond GIS leeft dit. Welke instrumenten willen we inzetten de komende jaren, welke datasets gaan we ontwikkelen, welke middelen voorzien we, wie tekent onze databanken in, wie coördineert het geheel, hoe loopt ons CRAB-proces? Tal van vragen die een antwoord kunnen krijgen binnen een GIS-beleidsplan. Een belangrijk item daarin is ook de eigen administratie, het MAT en het bestuur wakker te schudden rond de wettelijke verplichtingen rond GIS. Een heel werk om dit in kaart te brengen. En net rond dit item hebben we niet stil gezeten.

V-ICT-OR zetelt in de werkgroep Geolokaal. Die werd door de Stuurgroep GDI-Vlaanderen opgericht om u als lokaal bestuur beter te ondersteunen en te begeleiden bij het gebruik van geografische informatie binnen uw organisatie en het implementeren van de Vlaamse GIS-initiatieven (zoals CRAB, GRB, MRB-wegen, enz). We maakten in Geolokaal fiches van alle verplichtingen die al in voege zijn, of eraan komen. Volgende week worden ze ook naar alle gemeenten ontsloten. Houd zeker onze website in het oog als u bezig bent met een GiS-beleidsplan.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!