Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Stedenconferentie 2013 & Eurocities 2013 Ghent: ‘smart citizens’

03/10/2013

Meer dan ooit zijn steden een kweekvijver voor initiatieven van inwoners die zelf een antwoord bieden op maatschappelijke uitdagingen. Van 27 tot en met 30 november organiseert de stad Gent twee conferenties over deze toenemende vormen van zelfinitiatief en de impact op ons als stedelijke overheid: de Belgische Stedenconferentie (27 november) en de jaarlijkse conferentie van Eurocities (27 tot en met 30 november). Tijdens de Belgische Stedenconferentie wordt er nagedacht over de relatie van de Stad tot deze nieuwe samenleving van mondige burgers die niet langer wachten op het formele politieke verhaal maar zelf via coalities aan innovatieve en creatieve oplossingen bouwen. Welke slimme oplossingen detecteren we en wat is de impact van deze nieuwe coalities op de organisatie van een stad? Je vindt hier alle informatie over de Stedenconferentie en hier over de jaarlijkse conferentie van het Europese stedennetwerk Eurocities.