Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Opstart van het Vlaams Instituut voor de Archivering

08/10/2013

Eind 2012 keurde de Vlaamse Regering de opstart van het Vlaams Instituut voor de Archivering (VIAA) goed. De operationalisering van het VIAA zal uitgevoerd worden door Waalse Krook vzw, met in de raad van bestuur vertegenwoordigers van de Vlaamse ministers Lieten, Schauvliege en Bourgeois en experten van o.a. de VRT, de KU Leuven, de Universiteit Gent, de Coördinerende archiefdienst, FARO, en iMinds vzw. Beiden zijn ook verantwoordelijk voor de voorbereiding van het project. 

In maart 2014 moet een plan voor de verzelfstandiging van VIAA op tafel liggen, waarin ook de aanpak op het vlak van digitale overheidsinformatie een plaats moet krijgen. 

In voorbereiding hiertoe werd het project Digitaal Archief Vlaanderen gestart, waarin de Vlaamse overheid, KU Leuven/LIAS, het Vlaams Parlement en FelixArchief/eDAVID structureel samenwerken met het VIAA om de mogelijkheden van een gemeenschappelijke dienstverlening voor langetermijnbewaring van digitale overheidsinformatie te onderzoeken. In deze nota vindt u de krijtlijnen van deze samenwerking.

Eind 2014 krijgt het VIAA dan haar definitieve vorm.

Lees meer op de website van Bestuurszaken - "Digitaal Archief Vlaanderen"