Digitalisering van overheidsinformatie: gevaar voor digitale Alzheimer

11/10/2013     Algemeen nieuws         2636     0

"De toenemende digitalisering van overheidsinformatie heeft ook een schaduwzijde. Digitale informatie is kwetsbaarder dan papieren informatie en overheden willen de risico’s op informatieverlies beperken. Dit eerste artikel verduidelijkt de problematiek van het duurzaam bewaren van digitale informatie. In december zet de BinnenBand het project Digitaal Archief Vlaanderen in de kijker: dit project wil overheden ondersteunen bij de complexe problematiek van het duurzaam archiveren en beschikbaar houden van digitale informatie." Lees het hele artikel in BinnenBand

"Uiteindelijk streven we ernaar om via gemeenschappelijke dienstverlening het digitaal archief voor iedereen beschikbaar te maken", voegt Louis Massagé hieraan toe.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!