Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hardware is geen software is geen hardware …

16/10/2013

We kunnen het bijna niet geloven dat we van onze leden of vanuit onze lokale besturen in Vlaanderen nog steeds – anno 2013 – vragen krijgen over de manier waarop bepaalde softwareleveranciers, hun (vaak onwetende) klanten er nog steeds van overtuigen dat hun software alleen op door hun aangeboden hardware kan functioneren. Ook de graad van ondersteuning op de software zou men afhankelijk maken van het feit of de hardware al of niet door die softwareleverancier kan meegeleverd worden. Situaties waarin men stelt dat de support stopt omdat de hardware niet van “hen” is bestaan dus nog. Schrijnend!

We hebben het dan over gewone PC’s / laptops die klassieke Windows toepassingen moeten kunnen draaien …

Los van het feit of we hier nu al of niet te maken hebben met bedrieglijke – vaak dure – koppelverkoop die binnen de wet op overheidsopdrachten bedenkelijk is, betreuren we ten zeerste dat dergelijke praktijken nog bestaan. Vooral als de hardware dan nog aan niet conforme marktprijzen wordt aangeboden!

Feit blijft dat de meeste toepassingen op de huidige generatie van toestellen en operating systeem functioneren. Vaak is het alleen maar in het voordeel van de softwareleverancier om die eenheidsworst te bewaken, zodat hij zonder al teveel beheer van softwareversies zeker blijft van het feit dat zijn software naar behoren blijft functioneren. Gelukkig denkt niet iedere leverancier op dezelfde manier of we hadden per software een bijhorende PC nodig!

We horen graag van jullie of er klachten zijn omtrent deze materie en treden heel graag op als bemiddelaar … info@v-ict-or.be