Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Congres Manage IT 28/11- Samen bouwen aan een open overheid ...

21/10/2013

“Zonder samenwerking redden we het niet,” constateren we bijna dagelijks binnen onze lokale besturen. De discussies over intergemeentelijke samenwerking en schaaloptimalisatie laaien dan ook hoog op in Vlaanderen. Over één zaak is iedereen het ondertussen eens: gemeenten zullen nog intensiever moeten samenwerken. Over de manier waarop verschillen de meningen nog sterk.

Intergemeentelijke samenwerking naar een hoger niveau tillen kan slechts dankzij verregaande digitalisering van werkprocessen en dienstverlening. Standaardisatie (afstemming) is daarvoor meer dan nodig. Dit zowel voor systemen, software als processen. Door die standaardisatie moet het om het even waar en wanneer makkelijker worden om samen te werken. Hierdoor verkrijgen we schaaloptimalisatie waardoor de bestuurskracht van lokale besturen omhoog kan buigen. Deze beoogde schaaloptimalisatie is dan weer ondenkbaar zonder samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid van alle overheidsniveaus, waarbij vooral ook lokale besturen hun visie en verantwoordelijkheid moeten kunnen poneren.

ICT en eGovernment kunnen hierbij een uitkomst bieden.

Dankzij verschillende samenwerkingsverbanden die de Vlaamse ICT Organisatie opstartte om tot oplossingen te komen, werd al een stevige fundering gegoten voor de evolutie naar een “geconsolideerde” gemeente.

Tijdens dit congres “Samen bouwen aan een open overheid” nodigen we jullie uit om met ons het “bouwterrein” te bewandelen. Het is daar waar de geconsolideerde gemeente groeit en waar we samen met u de krijtlijnen verder kunnen uittekenen. Plenaire sessies en workshops rond deze materie zullen u en ons daarbij ondersteunen.

Meer informatie, programma en inschrijving