Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Eindhoven lanceert een Begrotingsapp

20/11/2013

Wethouder van financiën, Staf Depla, heeft dinsdagavond 19 november de Begrotingsapp gelanceerd. Daarmee is Eindhoven de eerste gemeente in Nederland.

De app is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de financiën van de gemeente. Het doel is om inzicht te geven in de begroting; welke doelen streeft de gemeente na en hoeveel geld mogen die kosten. De app geeft een compleet beeld. Alle begrotingsteksten zijn makkelijk per programma te raadplegen, maar ook grafieken en beleidsstukken zijn toegevoegd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om direct met een bestuurder te mailen of via twitter contact te leggen.

De app biedt vooral overzicht en gebruiksgemak. De app is via de Appstore gratis te downloaden voor iedereen die een iPad heeft. Na evaluatie kan uitrol naar andere besturingssystemen zoals Android plaatsvinden, zodat nog meer mensen er gebruik van kunnen maken.

Meer info ...