Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

BYOD? Bedrijven kopen vaker eigen toestellen

14/01/2014

Het is uit met de pret. Werknemers mogen minder vaak zelf een toestel uitzoeken of meenemen.

Het was een paar jaar leuk en aardig: werknemers die hun eigen toetstellen meenemen naar werk om dat ze op die apparaten productiever zouden zijn. Maar die trend lijkt gestopt. Bedrijven kopen weer vaker eigen apparaten.

De eerste drie kwartalen van dit jaar zijn er meer smartphones en tablets door bedrijven zelf gekocht dan een jaar geleden. De toename van 34 procent in devices in bedrijfseigendom wijst op de dood van BYOD, constateert bureau Strategy Analytics.

Bedrijven nemen heft in handen

Smartphones in het bedrijfsleven zijn nu voor 35 procent in bezit van bedrijven en niet van gebruikers. Begin dit jaar lag dit percentage nog op 31 procent, meldt het onderzoeksbureau. De Bring-Your-Own-Device trend, die door introductie van de iPhone en de populariteit van Android werd ingezet, lijkt daarmee gestuit.

Ondanks het grotendeels wegvallen van het als veilig en betrouwbaar beschouwde BlackBerry als belangrijke leverancier van door het bedrijf uitgegeven apparaten, lijken steeds meer bedrijven te opteren voor het zelf uitgeven van een apparaat. Eigen apparaten vergemakkelijken het beheer van het mobilitypark omdat de fragmentatie in besturingssystemen en versies kleiner is. Bovendien heeft een bedrijf met een apparaat dat het zelf bezit juridisch gezien meer mogelijkheden voor monitoring en beveiliging.

bron: Webwereld  - Deze trend is reeds waar te nemen bij OCMW en gemeenteraadsleden