Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Beltug wil duidelijkheid rond 4G op iPhone

15/01/2014

Telecomorganisatie Beltug gaat het blokkeren van 4G op de iPhone door Apple bij minister Vande Lanotte en Eurocommissarissen Alumia en Kroes aankaarten. Wie vandaag een iPhone koopt met 4G kan die amper gebruiken in België. Het toestel werkt op het netwerk van Apple-partner Mobistar, dat voorlopig enkel publieke testen uitvoert. Maar wie hetzelfde toestel op het netwerk van Proximus of Base gebruikt heeft geen toegang tot 4G. De achterliggende reden is dat Apple zeker wil zijn van de kwaliteit van het netwerk en daarom niet zomaar 4G toelaat op zijn toestellen. Al gaat die vergelijking volgens Beltug niet op voor iPads met 4G. Zij kunnen immers wel op de 4G-netwerken van Base en Proximus, ook al gaat het in beide toestellen om dezelfde of gelijkaardige hardware. Enkele maanden geleden schreef Data News al dat Apple partnerschappen wil afsluiten met operatoren, maar dat omvat naast een vriendelijke handdruk ook een som geld om de kwaliteitstesten te kunnen doen. Belgacom weigert daarin mee te gaan, maar zei toen ook dat er van hun zijde niets wordt geblokkeerd.

Lees verder