Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

H2020 en Innovatie in de Publieke Sector dankzij ICT (open government): Ontdek de opportuniteiten

04/02/2014

De uitdagingen die de evolutie van de maatschappij en de financiële crisis meebrengen vormen een nieuwe impuls voor de modernisering van de publieke sector. Om te voldoen aan deze nieuwe eisen en de toenemende verwachtingen, moeten overheidsdiensten worden omgevormd. ICT speelt een cruciale rol in het realiseren van nieuwe en verbeterde processen, producten en in de Publieke Sector.  De Vlaamse OSLO-standaard (OSLO, Open Standaard voor Lokale Overheden) die V-ICT-OR initieerde is hier reeds een mooi voorbeeld van.

Innovatie in de publieke sector is heel belangrijk voor de EU groei en het concurrentievermogen. E-Government vormt de rode draad bij de modernisering van de publieke sector, en dit al meer dan een decennium. Een heel pak positieve resultaten zijn bereikt door het opzetten van publieke diensten online. Lidstaten onderstreepten mee het belang van grensoverschrijdende interoperabiliteit door deel te nemen aan één of meerdere pilootprojecten op grote schaal. …

Meer weten? Kom naar “Data Days 2014”, van 17 tot 19 februari in Gent, en volg de sessie van Mrs. Halmos, European Commission, DG Connect