Eén kaartlezer voor bank- en overheidsverrichtingen

11/02/2014     Algemeen nieuws, Informatieveiligheid, OSLO en Open Data         3277     1

Vanaf april wordt het mogelijk om zowel uw belastingaangifte als uw bankzaken te regelen met een en dezelfde kaartlezer. Volgens staatssecretaris Hendrik Bogaert (CD&V) gaat het om een wereldprimeur. "We lanceren een bakje waarbij je alle bankverrichtingen en tegelijkertijd alles wat te maken heeft met de overheid kunt doen met één bakje", zegt Bogaert. "Dat betekent dus dat tax-on-web, my pension, police-on-web toegankelijk zullen worden met dezelfde draadloze kaartlezer waarmee veel mensen nu hun bankverrichtingen doen."
Het gaat volgens Bogaert om een wereldprimeur. "Dit bestaat nog in geen enkel ander land ter wereld", benadrukt de staatssecretaris. "Vanaf april worden de eerste dergelijke bakjes al via de bank verspreid." In eerste instantie zal dat gebeuren via de staatsbank Belfius. Daarna volgen de andere banken.

Bogaert is ervan overtuigd dat ook andere bedrijven in de toekomst van de technologie zullen gebruik maken. Veiligheidsrisico's ziet hij niet. "Het werkt eigenlijk op dezelfde manier als de huidige bankverrichtingen. Zolang mensen hun persoonlijke code goed beschermen, is er geen veiligheidsprobleem."

uit: De redactie - VRT

 

Deel deze post:

Reacties (1)

  1. Marc Vanockerhout @ 12/02/2014 12:09

    Vriendelijk dat hij ons tijdig verwittigd, heb juist 100 eid lezertjes aangekocht.

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!