Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Word Gecertificeerde Informatieveiligheidsconsulent!

17/02/2014

Elk bestuur dient te beschikken over een informatieveiligheidsconsulent, dit om de nodige beheersmaatregelen te kunnen treffen om over informatieveiligheid te waken. Een 5-daagse opleiding kan u hierbij helpen. Op het einde van de opleiding ben je in staat een informatieveiligheidsplan te maken afgestemd op de specifieke situatie van jouw lokaal bestuur. Daarnaast zal je ook een actieplan kunnen opstellen om het vereiste niveau van informatieveiligheid volgens de richtsnoeren – aangereikt tijdens de opleiding – af te dwingen. Ook leer je werken met informatieveiligheidstools om zo objectieve beveiligingsmeetpunten te registreren om vervolgens de actiepunten te definiëren voor het werkveld. 

Na de opleiding zal je met succes het examen “informatieveiligheidsconsulent” kunnen afleggen. Dit examen is gecertificeerd door V-ICT-OR en wordt bovendien erkend door de Vlaamse Toezichtcommissie en POD Maatschappelijke Integratie.

Meer informatie over deze opleiding