Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nieuwe DRK samenwerking zal leiden tot hogere gebruiksvriendelijkheid

20/02/2014

Met de gemeenten in de regio werd een nieuw DRK programma (Digitale Regio Kortrijk) opgemaakt voor de periode 2014 t.e.m. 2016. De e-Government Stuurgroep, bestaande uit de ICT-beleidsverantwoordelijken van de deelnemende lokale besturen, kwam tot een overeenstemming over de ambities, verdere ontwikkeling en de kostprijs en financiering van het gemeenschappelijk DRK-platform.


Meer eenvoud

Op het programma staan vooral projecten die de gebruiksvriendelijkheid voor bezoekers zullen verhogen en het aantal online transacties moeten doen toenemen. Zo zal er nu gewerkt worden aan een aangepaste websitestructuur die de website zal vereenvoudigen. Een mobiele variant van de website zal die informatie weergeven die relevant is in kader van mobiel gebruik.

Authenticatie

Via een unieke authenticatie methode voorzien we een vereenvoudiging voor toegang op verschillende online toepassingen die door gemeenten worden gebruikt. Een bezoeker zal niet langer verschillende wachtwoorden moeten onthouden. Om de bereikbaarheid van de websites te verbeteren, wordt geïnvesteerd in extra webservers.

Lagere kostprijs

Vanaf deze overeenkomst zal ook – mits goedkeuring door de gemeenteraad- de stad Wervik toetreden tot het DRK project.
Door die toetreding van Wervik en het aanpassen van de ambities aan de beschikbare budgetten zal in vergelijking met de huidige periode de kostprijs per gemeente lager zijn.

 

Artikel Leiedal