Check overal waar je met je eID terecht kan!

04/03/2014     Algemeen nieuws     Vlaamse ICT Organisatie     2753     0

eID als klantenkaart, om aangifte te doen bij de politie of om een treinabonnement te kopen. Zoals je leest in dit dossier zijn de mogelijkheden van de eID legio. Heel erg handig! Alleen is het ook leuk om weten waar je precies met die eID terecht kan. Maar ook daar is aan gedacht. Open Impact ontwikkelde een digitale kaart waarop je de eID-toepassingen in jouw buurt gemakkelijk terug kan vinden.

Via de digitale kaart kan je bij je thuis op je pc, via smartphone of tablet kijken waar je de eID kan gebruiken. Je krijgt een interactieve kaart te zien, denk aan Google maps, waarop je alle eID-toepassingen in je gemeente kan vinden. Voor wie liever met een overzichtelijke lijst werkt met adressen, zal die ook terugvinden.

Indien je bijvoorbeeld je eID graag als klantenkaart gebruikt, kan je via de digitale kaart zoeken welke winkels bij jou in de buurt gebruik maken van de eID. Handig toch!

Maar het werkt ook omgekeerd. Indien je zelf een toepassing ontdekt die nog niet op de digitale kaart te vinden is, kan je die zelf aan de kaart toevoegen zodat andere mensen ook van het gebruiksgemak kunnen genieten.

Wil je zelf de toepassingen in je buurt bekijken of heb je zelf ook een leuke toepassing die nog niemand kent? Surf dan snel naar de interactie kaart!

BRON

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!