Open deur bij federale overheid dank zij XP?

12/03/2014     Algemeen nieuws en Informatieveiligheid     Hedwig Daineffe     2007     0

Nazicht van de informatica-inventaris van onze federale overheid leert ons dat er nog zo een 15000 pc’s dagdagelijks functioneren op XP. Dat dit een potentieel gevaarlijke situatie is hoeft geen betoog. Sedert 8 april brengt Microsoft immers geen beveiligingsupdates meer uit voor dit besturingssysteem. Veiligheidsexperts waarschuwen dat dit gegeven wel eens hackers zou kunnen aanmoedigen om net daar te zoeken naar lekken. We vernemen dat de verschillende departementen een inspanning doen om het probleem op te lossen. Maar dat kost niet alleen tijd, ook geld. Zo een 2,5 miljoen euro!

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!