Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gratis hotspots bij bedrijven en overheid, BIPT overlegt met V-ICT-OR en Beltug

21/03/2014

Zowel de overheid (o.a. steden en gemeenten) als tal van bedrijven bieden graag draadloze internettoegang aan voor hun "klanten". Als we er de wetgeving op nalezen kan zo een mooi gebaar nogal wat implicaties hebben. Sed lex dura lex, maar volgens die regelgeving worden deze bedrijven en overheid dan over dezelfde kam geschoren als de traditionele operatoren!   

Het BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie) wil graag duidelijkheid brengen over deze problematiek, maar wil vooral ook rechtszekerheid brengen voor overheid en bedrijven. Ze wensen hierin de bezorgdheid van deze "would be" operatoren te kennen en er ook rekening mee te houden.

V-ICT-OR en BELTUG werden betrokken om input uit het werkveld te geven.

Wordt zeker vervolgd.